Εντονα ανοδική παραμένει η τροχιά της Wall

Σε θετική τροχιά παραμένει η αμερικανική αγορά, ωθούμενη από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύεται από την απόφαση καταβολής αποζημίωσης ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από τη Microsoft στην Sun Microsystems. Υψηλά τα κέρδη και στην Ευρώπη.

Σε θετική τροχιά παραμένει η αμερικανική αγορά, ωθούμενη από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύεται από την απόφαση καταβολής αποζημίωσης ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από τη Microsoft στην Sun Microsystems.

Υψηλά τα κέρδη και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 308.000, υπερβαίνοντας σαφώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 122.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε μικρή άνοδο στο 5,7%, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει στο επίπεδο του Φεβρουαρίου, ήτοι στο 5,6%.

Μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων, τα futures της αμερικανικής αγοράς παρουσίασαν σημαντική άνοδο, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθήσει.

Από τις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Sun Microsystems για διευθέτηση των διαφωνιών με τη Microsoft, η οποία καλείται να καταβάλλει στην πρώτη το ποσό των 1,6 δισ. δολαρίων. Η Sun Microsystems καταγράφει άνοδο 14%.

Κέρδη καταγράφει και η Microsoft, κοντά στο 2%, ενώ και η Intel ενισχύεται κατά τι περισσότερο.

Θετικά είναι τα στοιχεία που αφορούν συνολικά στον κλάδο των ημιαγωγών, καθώς έκθεση της Semiconductor Industry Association αναφέρει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 31% το Φεβρουάριο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εξάλλου, η JP Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω τη σύστασή της για την Lucent Technologies σε neutral από underweight, ενώ η Lehman Brothers αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Yahoo.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,83% στις 10459,48 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 1,62% στις 2047,67 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,75% στις 1140,66 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,24% στις 4465,6 μονάδες, ο DAX σημείωσε κέρδη 2,11% στις 4007,60 μονάδες, και ο CAC 40 ενισχύθηκε περί το 1,91% στις 3739,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v