Sun: Δικαίωση στη διαμάχη με τη Microsoft

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι θα απομακρύνει 3.300 υπαλλήλους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το 2004, ενώ παράλληλα έκλεισε τις διενέξεις της με τη Microsoft, αφού η τελευταία δέχθηκε να καταβάλλει 1,6 δισ. δολάρια.

Sun: Δικαίωση στη διαμάχη με τη Microsoft
Η Sun Microsystems, ο τεχνολογικός κολοσσός που με την Hewlett Packard και την ΕΜC δίνουν την μάχη του ανταγωνισμού εναντίον της IBM, ανακοίνωσε ότι υιοθετεί δραστικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστος και τη μείωση του προσωπικού της κατά 3.300 άτομα.

Η απόφαση της εταιρίας επιβάλλεται μετά την αδυναμία της να επιτύχει τους στόχους της για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, που έληξε στις 28 Μαρτίου, αφού τα συνολικά έσοδα της εταιρίας έφθασαν στα 2,65 δισ. δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή μείωσε τις προβλέψεις στόχου για το 2004.

Παράλληλα η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι διευθέτησε όλες τις διαφορές της με την Micrοsoft στον τομέα των αδειών πνευματικών δικαιωμάτων και ότι ο κολοσσός λογισμικών του Μπιλ Γκέιτς θα καταβάλλει συνολικά 1,6 δισ. δολάρια, χωρίς όμως να διευκρινίζει τους όρους της συμφωνίας.

Η εταιρία προχώρησε επίσης και στην αναδιάρθρωση του διοικητικού της συμβουλίου, διορίζοντας τον Τζόναθαν Σβάρτζ πρόεδρο και λειτουργικό διευθυντή, ενώ ο Σκοτ ΜακΝίαλι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v