Παραμένει πρόεδρος του NYSE για ένα χρόνο ο J.Reed

Παρατάθηκε μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους η παραμονή του John Reed στην θέση του προέδρου του New York Stock Exchange, καθρεφτίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας στην ανεύρεση μόνιμου αντικαταστάτη, o οποίος και θα αναλάμβανε τυχόν δικαστική διαμάχη με τον Richard Grasso.

Παραμένει πρόεδρος του NYSE για ένα χρόνο ο J.Reed
Παρατάθηκε μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους η παραμονή του John Reed στη θέση του προέδρου του New York Stock Exchange, καθρεφτίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας στην ανεύρεση μόνιμου αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FT .com, το διοικητικό συμβούλιο του NYSE την Τρίτη ενέκρινε τον διορισμό του κ. Reed στη θέση του προέδρου πλήρους απασχόλησης μέχρι τη γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς, η οποία μετατέθηκε από τον Ιούνιο στον Απρίλιο.

Ο κ. Reed διορίστηκε από το πρώην Δ.Σ. του NYSE μετά τη διαμάχη την οποια προκάλεσε το μισθολογικό ”πακέτο” των 187 εκατ. δολαρίων που δόθηκε στον Richard Grasso, τον πρώην πρόεδρο του NYSE.

Αρχική πρόθεση του κ. Reed ήταν να υπηρετήσει στη θέση του NYSE μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς ή λίγο μετά από αυτή την ημερομηνία, και παράλληλα να αναζητεί μόνιμο αντικαταστάτη.

Το NYSE προσπαθεί να βρει μόνιμο αντικαταστάτη του κ. Reed την ώρα που αντιμετωπίζει την προοπτική να εμπλακεί σε δικαστική μάχη με τον κ. Grasso, ο οποίος επιχειρεί να εξασφαλίσει τμήμα της αποζημίωσής του.

Ο βασικός στόχος του κ. Reed είναι να επιλύσει εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την αναταραχή στο NYSE και ειδικά με τη διαμάχη όσον αφορά στο μισθό του κ. Grasso.

Με αυτό τον τρόπο δίνει το περιθώριο στον John Thain, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του NYSE, να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας και να σχεδιάσει το μέλλον του φορέα.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Thain στους FT, αναπτύσσει τα σχέδιά του για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο NYSE, τη σταθεροποίηση της κυριαρχίας του φορέα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και την επέκτασή του σε νέες αγορές.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Reed επέδωσε επιστολή στον κ. Grasso, όπου του ζητά να επιστρέψει 120 εκατ. δολάρια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ”υπερβάλλουσα αποζημίωση” και αφήνει να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει το εν λόγω ποσό ή και παραπάνω ακόμη και με δικαστική διαμάχη.

Θεωρείται ότι το ποσό των 120 εκατ. δολαρίων προέκυψε από εκτιμήσεις πάνω σε έκθεση του Dan Webb, πρώην ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Ο κ. Reed παρήγγειλε στον κ. Webb να ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες δόθηκαν τα χρήματα στον κ. Grasso, καθώς και τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστεί το εν λόγω ποσό.

Ο κ. Reed παρέδωσε την έκθεση του κ. Webb στον επίτροπο Κεφαλαιαγοράς και τον Eliot Spitzer, γενικό εισαγγελέα Νέας Υόρκης, με την εκτίμηση ότι είναι τα κατάλληλα πρόσωπα ώστε να προωθήσουν το θέμα στις δικαστικές αίθουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v