Ρευστοποιήσεις με αφορμή τη Nokia στη Wall

Μετά από δύο ημέρες συνεχόμενης ανοδικής πορείας, οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά βρίσκουν ευκαιρία για ρευστοποιήσεις στην αρνητική προειδοποίηση της Nokia για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου. Απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μετά από δύο ημέρες συνεχόμενης ανοδικής πορείας, οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά βρίσκουν ευκαιρία για ρευστοποιήσεις στην αρνητική προειδοποίηση της Nokia για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων, μεγαλύτερη παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τριμήνου αναμένεται να υποχωρήσουν 2%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση εσόδων της τάξης του 3%-7%.

Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει ήδη απώλειες 16%, ενώ και η αμερικανική ανταγωνιστική της Motorola, υποχωρεί περί το 6%.

Αρνητικό είναι το κλίμα και για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που διαθέτουν και δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, με την Verizon να κινείται χαμηλότερα κατά 2%, ενώ πτώση σημειώνουν και οι SBC Communications και BellSouth Communications.

Η Lucent σημειώνει απώλειες 1,8%, και η ανταγωνιστική της Nortel Networks κατά 2,6%. Η υποβάθμιση της Yahoo από την Schwab SoundView, οδηγεί χαμηλότερα την τιμή της μετοχής της.

O Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,45% στις 10510,29 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,87% στις 2060,96 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται χαμηλότερα 0,41% στις 1145,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v