CESR: Κείμενο διαβούλευσης για εφαρμογή κανονισμών

Κείμενο διαβούλευσης το οποίο περιλαμβάνει τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η πληρέστερη εφαρμογή των κανονισμών που έχουν θέσει τα μέλη της CESR κοινοποίησε σήμερα η Επιτροπή, σκοπεύοντας στον αυξημένο βαθμό ευρωπαϊκής σύγκλισης.

CESR: Κείμενο διαβούλευσης για εφαρμογή κανονισμών
Κείμενο διαβούλευσης προς τους φορείς της αγοράς, τους επενδυτές και τους τελικούς χρήστες της νομοθεσίας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε συζήτηση, απηύθυνε η CESR, προκειμένου να ορίσει με ποιόν τρόπο οι εποπτικές αρχές δύνανται να εκπληρώσουν το ρόλο τους.

Συγκεκριμένα, μέσω του κειμένου επιδιώκεται η διασφάλιση μεγαλύτερης συνέπειας σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά στην διαδικασία εφαρμογής των προβλεφθέντων μέτρων και δεύτερον, ότι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σύγκλιση μέσω της εφαρμογής αυτής της νομοθεσίας.

Το κείμενο διαβούλευσης εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους τα μέλη της CESR μπορούν να εξασκήσουν πλήρως τις αρμοδιότητές τους εντός του πλαισίου των τεσσάρων επιπέδων και θεσπίζει σειρά προτάσεων για τον τρόπο που μπορεί η CESR να αναπτύξει περαιτέρω τον ρόλο της.

Παράλληλα, αναγνωρίζεται η ανάγκη για την CESR να συντονίσει την εκτέλεση αυτού του ρόλου με άλλους σημαντικούς φορείς, όπως τα κράτη μέλη, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενσωμάτωση του κοινοτικού δικαίου στις εθνικές νομοθεσίες, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ”Θεματοφύλακα των Συνθηκών”, της οποίας η λειτουργία περιλαμβάνει διαδικασίες εφαρμογής των νόμων σε περίπτωση αποτυχίας εφαρμογής της νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v