ΗΠΑ: Σε υψηλό 20ετίας το επιχειρηματικό ”ηθικό”

Η εμπιστοσύνη των κορυφαίων επιχειρηματικών στελεχών των ΗΠΑ κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 20 ετών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση Conference Board, που προδημοσιεύει το FT.com.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 20ετίας το επιχειρηματικό ”ηθικό”
Η εμπιστοσύνη των κορυφαίων επιχειρηματικών στελεχών των ΗΠΑ κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 20 ετών, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση για την ψυχολογία που επικρατεί στις αίθουσες των διοικητικών συμβουλίων και υποδεικνύει ότι η βελτίωση της κερδοφορίας ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να αρχίσουν τις προσλήψεις.

Η τριμηνιαία έκθεση Conference Board, που προδημοσιεύει το FT.com εν όψει της δημοσιοποίησης του δείκτη Conference Board Μαρτίου την Τρίτη του Πάσχα, επιβεβαιώνει τα ευοίωνα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Στα τελευταία τρίμηνα, οι εταιρίες απέφευγαν τις προσλήψεις προσωπικού και προτιμούσαν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα αποθέματά τους, αλλά η απρόσκοπτη οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση της επιχειρηματικής κερδοφορίας υποδεικνύουν ότι η αύξηση της παραγωγικότητας δεν θα επαρκεί πλέον για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης.

Οι μισοί από τους διευθύνοντες συμβούλους που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα Conference Board δηλώνουν ότι περιμένουν βελτίωση της απασχόλησης στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται, έναντι ποσοστού μόλις 12% που προβλέπει μείωση της απασχόλησης. Πρόκειται για την πιο ευοίωνη αναλογία που έχει εκδηλωθεί από το 1976 που διενεργείται η έρευνα.

Τα επίπεδα εμπιστοσύνης που τρέφουν οι Αμερικανοί CEO για την οικονομική πορεία είναι τα καλύτερα από το 1983, καθώς τα τρία τέταρτα των διευθυντών πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί το επόμενο εξάμηνο.

Τα ευοίωνα αποτελέσματα της έρευνας, που βασίζεται στις απαντήσεις 100 μελών και πλέον του Conference Board, ακολουθούν τις ενδείξεις μεταστροφής στα δεδομένα για την αμερικανική απασχόληση, όπως φανερώθηκε με την ανακοίνωση της μεγαλύτερης μηνιαίας αύξησης της απασχόλησης σε 4 χρόνια την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v