Δυσαρέσκεια στη Wall από αποτελέσματα Alcoa

Καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε και επίσημα με το τρίμηνο της Alcoa, οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά επιδεικνύουν επιφυλακτικές διαθέσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε και επίσημα με το τρίμηνο της Alcoa, οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά επιδεικνύουν επιφυλακτικές διαθέσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Μικρά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η Alcoa ανακοίνωσε διπλασιασμό των κερδών της στα 355 εκατ. ευρώ ή 41 σεντς ανά μετοχή έναντι των 17 σεντς της αντίστοιχη περιόδου πέρυσι, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντίθετα, στήριξη προσδίδει στην αγορά η ανακοίνωση εξαγοράς της Westport από την Ker-McGee έναντι 3,4 δισ. δολαρίων. Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο. Οι μετοχές της πρώτης σημειώνουν άνοδο 6%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,9% το Μάρτιο, έναντι των εκτιμήσεων για 0,6%, ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10536,22 μονάδες με απώλειες 0,33%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,27% στις 2054,34 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,24% στις 1145,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v