ΗΠΑ: Άνοδος τιμών εισαγωγών 0,9% το Μάρτιο

Οι τιμές εισαγωγών εκτινάχθηκαν κατά 0,9% το Μάρτιο, σε σχέση με άνοδο 0,4% το Φεβρούαριο, ενώ οι αναλυτές προεβλεπαν άνοδο 0,6%. Η έκτη διαδοχική και ισχυρή άνοδος των τιμών εισαγωγών ενίσχυσε τις εκτιμήσεις για άνοδο των επιτοκίων από τη Fed στο δεύτερο εξάμηνο.

ΗΠΑ: Άνοδος τιμών εισαγωγών 0,9% το Μάρτιο
Οι τιμές εισαγωγών εκτινάχθηκαν κατά 0,9% το Μάρτιο, σε σχέση με άνοδο 0,4% το Φεβρούαριο, ενώ οι αναλυτές προεβλεπαν άνοδο 0,6%.

Η έκτη διαδοχική και ισχυρή άνοδος των τιμών εισαγωγών ενίσχυσε τις εκτιμήσεις για άνοδο των επιτοκίων από τη Fed στο δεύτερο εξάμηνο.

Εξαιρουμένων των διακυμάνσεων των πετρελαιοειδών οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,2% για το Μάρτιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές εισαγωγών θα κατέγραφαν άνοδο 0,6% το Μάρτιο, εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου και της αύξησης του ενεργειακού κόστους, με άξονα την ανατίμηση των πετρελαιοειδών και των υπολοίπων πρώτων υλών.

Η ισχυρή άνοδος των τιμών εισαγωγών υποδηλώνει την επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων από την δυναμική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας, γεγονός που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v