General Electric: Αύξηση κερδών 8% στο α΄ τρίμηνο

Η General Electric ανακοίνωσε αύξηση κερδών 8% στα 3,2 δισ. δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 31 σεντς ανά μετοχή των προβλέψεων, επιβεβαιώοντας τις εκτιμήσεις για αύξηση κερδών 10% το 2005 και έξαγορές.

General Electric: Αύξηση κερδών 8% στο α΄ τρίμηνο
Η General Electric, η εταιρία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 8% το πρώτο τρίμηνο, με άξονα την αύξηση της ζήτησης προϊόντων νοσηλευτικού και ιατρικού εξοπλισμού.

Τα καθαρά κέρδη της General Electric, έφθασαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 2,9 δισ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κερδών κατά 31 σεντς ανά μετοχή.

Η αύξηση των κερδών της GE παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα από τις άλλες βιομηχανικές εταιρίες, ενώ οι μέτοχοί της θα πρέπει να περιμένουν το 2005 για να δουν μερίσματα με διπλάσια ποσοστά ανόδου.

Τα έσοδα της General Electric αυξήθηκαν 10% στα 33,4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 30,5 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2003, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα έφθαναν στα 32,22 δισ. δολάρια.

Ο Τζέφρι Ιμελτ, διευθύνων σύμβουλος της GE, υπογράμμισε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε εξαγορές με στόχο την περαιτέρω ανάκαμψη της κερδοφορίας της, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις για αύξηση των κερδών κατά 10% για το επόμενο έτος.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν στα 37 – 30 σεντς για το δεύτερο τρίμηνο, στηριζόμενα στην ισχυρή αύξηση των παραγγελιών.

Η GE ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της Amersham, εταιρίας κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού, για 10,3 δισ. δολάρια, ενώ οι συνολικές εξαγορές για το τρέχον έτος αναμένεται να φθάσουν στα 30 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά της Amersham αποτέλεσε τη μεγαλύτερη που πραγματοποίησε στην ιστορία της η GE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v