Dow Jones Co.: Υποχώρηση κερδών 73%

Η Dow Jones Co, που ελέγχει την Wall Street Journal, το Barron’s και το Dow Jones Newswires, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν 73% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα κέρδη ρεκόρ της αντιστοίχου περιόδου του 2003, σε υψηλότερα όμως επίπεδα από τις προβλέψεις της Thomson Financial.

Dow Jones Co.: Υποχώρηση κερδών 73%
Η Dow Jones Co., ο εκδοτικός οίκος που ελέγχει την Wall Street Journal, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 73% το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα κέρδη ρεκόρ της αντιστοίχου περιόδου του 2003, σε υψηλότερα όμως επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών.



Τα έσοδα της εταιρίας εκτινάχθηκαν 12% αντιστοίχως, εξαιτίας της αύξησης της διαφήμισης, επιβεβαιώνοντας τις γενικότερες τάσεις στη διαφημιστική αγορά.

Ο εκδοτικός οίκος, που εκδίδει επίσης την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Barron’s και ελέγχει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του υποχώρησαν στα 17,8 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 66,9 εκατ. δολάρια ή 82 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Οι αναλυτές της Thomson Financial εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα περιορίζονταν στα 20 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρίας έφθασαν στα 401,6 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, από τα 358,2 εκατ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Τα διαφημιστικά έσοδα της Wall Street Journal στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,3% το πρώτο τρίμηνο.

Ο Πήτερ Καν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, υπογράμμισε ότι τα διαφημιστικά έσοδα και τα κέρδη παρέμειναν κάτω από τα ”φυσιολογικά επίπεδα” των προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο και ότι η εταιρία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει τα αποτελέσματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v