Συμβιβασμός 440 εκατ.δολ. Microsoft - InterTrust

Η Microsoft θα πληρώσει 440 εκατ. δολάρια στην InterTrust Technologies στο πλαίσιο συμβιβασμού για την τεχνολογία προστασίας ψηφιακών φακέλων, μουσικής και ταινιών από την πειρατεία.

Συμβιβασμός 440 εκατ.δολ. Microsoft - InterTrust
Η Microsoft θα πληρώσει 440 εκατ. δολάρια στην InterTrust Technologies ως συμβιβασμό στη νομική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών όσον αφορά την τεχνολογία προστασίας ψηφιακών φακέλων, μουσικής και ταινιών από την πειρατεία, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικών στον κόσμο θα εξαγοράσει το δικαίωμα χρήσης της τεχνολογίας διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) της InterTrust και θα επιτύχει τον δικαστικό συμβιβασμό, με αποτέλεσμα να μπορεί να διανέμει περισσότερο ψηφιακό υλικό μέσα από τα Windows, το Office, το Media Player και τα άλλα λογισμικά προϊόντα της.

Η Microsoft έχει συγκεντρώσει ρευστό 53 δισ. δολ. και χρησιμοποιεί τμήμα του σταθερά για να επιλύει τις νομικές διαμάχες της. Στις αρχές του μήνα πλήρωσε στην ανταγωνιστική της Sun Microsystems 2 δισ. δολ. για να λήξει η δικαστική τους διαμάχη, ενώ τον Μάρτιο χρεώθηκε 600 εκατ. δολ. σε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο τελευταίος αυτός διακανονισμός προσφέρει επίσης απροσδόκητο ρευστό στην InterTrust, που ανήκει σε επενδυτικό όμιλο τον οποίο ελέγχουν μεταξύ άλλων η Sony και η Philips Electronics.

Βάση της συμφωνίας, η Microsoft αφενός θα μπορεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία τής InterTrust στα προϊόντα της και αφετέρου επιλύει όλες της νομικές εκκρεμότητες με την εταιρία.

Με την υπογραφή της συμφωνίας απομακρύνεται ένα σημαντικό εμπόδιο που υπάρχει στην μετάδοση ψηφιακού περιεχομένου.

Μέχρι σήμερα οι κάτοχοι υλικού και ειδικά τα κινηματογραφικά στούντιο, αποφεύγουν να διανείμουν το περιεχόμενο σε ψηφιακή μορφή, καθώς η αντιγραφή και διανομή ψηφιακού υλικού συμπίπτει με αδυναμία στις πωλήσεις ψηφιακών δίσκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v