Καταργεί 6% του εργατικού δυναμικού η DuPont

Η DuPont, Νο.2 επιχείρηση χημικών και φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 6%, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αύξηση των τιμών πρώτων υλών. Το 30% των περικοπών θα γίνει στη δυτική Ευρώπη.

Καταργεί 6% του εργατικού δυναμικού η DuPont
H DuPont, Νο.2 επιχείρηση χημικών και φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας ή 6% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 900 εκατ. δολ. που έχει αναγγείλει προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αύξηση των τιμών πρώτων υλών.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι το 70% των περικοπών θέσεων θα υλοποιηθεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά και το υπόλοιπο 30% στις ξένες αγορές και κυρίως στη δυτική Ευρώπη.

Οι μειώσεις προσωπικού, που θεωρούνται αναλογικά μεγάλες, έρχονται επιπλέον στις περικοπές θέσεων που προέκυψαν από την πώληση της επιχείρησης κλωστών και ινών Invista, την οποία η DuPont θα ολοκληρώσει αυτό το μήνα.

Αρκετοί αναλυτές εκφράζουν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η DuPont υπολείπεται της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, της Dow Chemical, στις περικοπές των δαπανών. Η Dow κατόρθωσε να ”γυρίσει” τα αποτελέσματά της πέρσι, καταργώντας 4.000 θέσεις εργασίας ή 8% του εργατικού δυναμικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v