Pepsi Bottling: Υψηλή κερδοφορία για το α΄ τρίμηνο

Η Pepsi Bottling, η εταιρία εμφιάλωσης αναψυκτικών της μητρικής PepsiCo, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 28% το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της ισχυρής ανόδου της ζήτησης των προϊόντων της στις ΗΠΑ κατά 6% και στην Ευρώπη κατά 15%.

Pepsi Bottling: Υψηλή κερδοφορία για το α΄ τρίμηνο
Η Pepsi Bottling, η εταιρία εμφιάλωσης αναψυκτικών της PepsiCo, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εκτινάχθηκαν κατά 28% το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της ισχυρής ανόδου της ζήτησης των προϊόντων της στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη της Pepsi Bottling αυξήθηκαν στα 50 εκατ. δολάρια ή 19 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 39 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της έφθασαν τα 15 – 18 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν στα 2,07 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 1,87 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του πρώτο τρίμήνου του 2003.

Η Pepsi Bottling εκτιμά ότι τα κέρδη της θα εκτιναχθούν μεταξύ των 49 και 51 σεντς για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές του Reuters εκτιμούν ότι θα φθάσουν στα 49 – 53 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα η εταιρία εκτιμά ότι τα ετήσια κέρδη της θα κυμανθούν μεταξύ των 1,62 – 1,70 δολαρίων ανά μετοχή.

Η αύξηση των τιμών των αναψυκτικών και η θετική υποδοχή του καταναλωτικού κοινού στα νέα προϊόντα τις εταιρίας, στήριξαν την εκτίναξη των κερδών της.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 5% κατά μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο, με αυτές στις ΗΠΑ να καταγράφουν άνοδο 6% και αυτές στην Ευρώπη να εκτινάσσονται κατά 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v