EMC: Υπερτριπλασιασμός κερδών το α’ τρίμηνο

Η EMC ανακοίνωσε υπερτριπλασιασμό κερδών στα 139,8 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, ενώ προβλέπει ικανοποιητική άνοδο αποτελεσμάτων και στο δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της ενίσχυσης της ζήτησης για λογισμικό και hardware.

EMC: Υπερτριπλασιασμός κερδών το α’ τρίμηνο
Η ΕΜC ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της εκτίναξης της ζήτησης νέων προϊόντων λογισμικού και hardware.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της EMC εκτινάχθηκαν στα 139,8 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 35,2 εκατ. δολάρια ή 2 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών για τράπεζες στοιχείων, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 35% το πρώτο τρίμηνο για να φθάσουν στα 1,87 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 1,38 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του 2003.

Η ΕΜΨ, που αποτελεί και τον τρίτο σε μέγεθος κατασκευαστή υπολογιστών – τραπεζών στοιχείων στον κόσμο, υπογράμμισε ότι αναμένει περαιτέρω άνοδο των αποτελεσμάτων της, εξαιτίας της εκτίναξης του ενδιαφέροντος των πελατών της για ανανέωση των προγραμμάτων λογισμικού και hardware.

Ο Τζόε Τούκι, διευθύνων σύμβουλος της EMC, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιθετικής πολιτικής για αύξηση των επενδύσεων στα 3,64 δισ. δολάρια το προηγούμενο 7μηνο διαμέσου της εξαγοράς της Documentum, της Legato Systems και της VΜare.

H ΕΜC προβλέπει ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα φθάσουν περίπου στα 8 σεντς, ικανοποιώντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν στα 1,95 – 1,98 δισ. δολάρια, σε σχέση τα 1,92 δισ. δολάρια των προηγούμενων εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε άνοδο 70% το 2003, ενώ ανάμεσα στους πλάτες της εταιρίας συμπεριλαμβάνονται η MasterCard και η Delta Air Lines.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v