Φράγμα στις πιέσεις από εταιρικά νέα στη Wall

Με τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed να παραμένουν, οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε ανάκαμψη την αμερικανική αγορά από τις αρχικές απώλειες. Περιορισμό των απωλειών καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Με τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed να παραμένουν, οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε ανάκαμψη την αμερικανική αγορά από τις αρχικές απώλειες.

Περιορισμό των απωλειών καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,5% στις ΗΠΑ το Μάρτιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,3%. Εξάλλου, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου συρρικνώθηκε στα 42,1 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 42,5 δισ. δολάρια.

Η Intel μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 89%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, η Intel προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της θα επιβραδυνθούν στο β’ τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας δεν επαρκεί για να τροφοδοτήσει τις καταναλωτικές δαπάνες. Η μετοχή της υποχωρεί 0,4%.

Αντίθετα, η εταιρία χημικών δραστηριοτήτων DuPont, προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του τριμήνου. Η μετοχή της ενισχύεται 2,5%.

Απώλειες της τάξης του 0,9% καταγράφει η Bank of America, παρά την ανακοίνωση κερδών ύψους 2,68 δισ. δολαρίων ή 1,83 δολαρίων ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, σε σχέση με τα 1,59 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Χαμηλότερα κατά 1,5% κινείται η General Electric, και κατά 1% η Alcoa. Αντίθετα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, με τις Pfizer, Merck και Johnson & Johnson να κινούνται υψηλότερα.

Κατά 4,2% υποχωρεί και η McDonalds, ύστερα από την ανακοίνωση των πωλήσεών της για το Μάρτιο, που δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10398,32 μονάδες με κέρδη 0,16%, άνοδο 0,35% καταγράφει ο Nasdaq στις 2037,15 μονάδες ενώ και ο S&P ενισχύεται 0,16% στις 1131,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v