ΗΠΑ: Άνοδος πληθωρισμού-συρρίκνωση ελλείμματος

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 0,5% το Μάρτιο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για αύξηση κατά 0,3%. Το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 42,1 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, από τα 43,06 δισ. δολάρια του Ιανουαρίου.

ΗΠΑ: Άνοδος πληθωρισμού-συρρίκνωση ελλείμματος
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ”έτρεξε” με ρυθμό της τάξης του 0,5% το Μάρτιο, ξεπερνώντας και προβλέψεις των αναλυτών, ενώ το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 42,1δισ. δολάρια το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 0,5%% το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο συγκεκριμένος δείκτης που διαμορφώνει τον πληθωρισμό θα κατέγραφε άνοδο 0,3% για το ίδιο διάστημα, σε σχέση με την άνοδο κατά 0,2% του Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4%%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εκτίναξη του πληθωρισμού, προκαλεί ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, νωρίτερα από τις σχετικές εκτιμήσεις.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 42,1 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, από τα 43,06 δισ. δολάρια του Ιανουαρίου, εξαιτίας της εξασθένισης του δολαρίου που τροφοδότησε την άνοδο των εξαγωγών και τη μείωση των εισαγωγών, παρά την αύξηση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Οι αναλυτές ανέμεναν τη μείωση του ελλείμματος στα 42,5 δισ. δολάρια για το Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v