Apple: Το iPod έφερε αύξηση κερδών 300%

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη του ομίλου ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple, χάρη κυρίως στη μεγάλη επιτυχία του iPod, της ατομικής συσκευής μουσικής. Στο τρίμηνο μέχρι τέλη Μαρτίου πουλήθηκαν 807.000 iPod, δηλαδή 909% περισσότερα απ’ ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Apple: Το iPod έφερε αύξηση κερδών 300%
Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη του ομίλου ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple, χάρη κυρίως στη μεγάλη επιτυχία του iPod, της ατομικής συσκευής μουσικής.

Η εταιρία κέρδισε 46 εκατ. δολάρια στο β’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, 300% περισσότερα από τα 14 εκατ. δολάρια που είχε εξασφαλίσει στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα της Apple επίσης αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις, στα 1,91 δισ. στερλίνες.

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου, η εταιρία πούλησε 807.000 iPod, δηλαδή 909% περισσότερα απ’ ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα της Apple κατά το β’ οικονομικό τρίμηνο από τις πωλησεις iPod διαμορφώθηκαν στα 264 εκατ. δολ. σε σύγκριση με 31 εκατ. δολάρια στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

Από το 2001 που κυκλοφόρησε το iPod, η Apple έχει πουλήσει περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια συσκευές.

Η τελευταία και μικρότερη έκδοση, το Mini iPod, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ όπου κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, ώστε η εταιρία να επιταχύνει την κυκλοφορία του σε διεθνές επίπεδο. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο στα τέλη Ιουλίου.

Στο εξεταζόμενο β’ τρίμηνο οι πωλήσεις των Η/Υ Macintosh της Apple αυξήθηκαν κατά 5%, στα 749.000 μηχανήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v