Συσσωρεύει δυνάμεις η Wall Street

Τη μέση οδό αναζητούν οι επενδυτές στη Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις ανησυχίες για τα επιτόκια να παραμένουν, και τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των εταιριών να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τη μέση οδό αναζητούν οι επενδυτές στη Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις ανησυχίες για τα επιτόκια να παραμένουν, και τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των εταιριών να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Μικρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον του Κογκρέσου προς το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Prudential, Edward Keon, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση των λειτουργικών κερδών των εταιριών κατά 36% σε σχέση με πέρυσι.

Νευρικότητα στην αγορά και στη μετοχή της εταιρίας, προσδίδει ο θάνατος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της McDonalds από καρδιακό επεισόδιο, Jim Cantalupo.

Αντίθετα, υψηλότερα κινείται η εταιρία λιανικής 3M, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αμερικανικής αγοράς.

Θετική τροχιά ακολουθεί και η φαρμακευτική Eli Lilly, καθώς τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10440,62 μονάδες με απώλειες 0,11%, πτώση 0,08% σημειώνει και ο S&P στις 1133,71 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% στις 2000,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v