Ευφορία στις ευρωαγορές χάρη σε Ericsson, Daimler

Στα εταιρικά κέρδη επέστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον στα διεθνή χρηματιστήρια, με τις ευρωαγορές να εμφανίζουν δυναμική άνοδο μετά τις θετικές ανακοινώσεις της Ericsson και την απόφαση της DaimlerChrysler να μην υποστηρίξει οικονομικά τη διάσωση της Mitsubishi Motors.

Στα εταιρικά κέρδη επέστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον στα διεθνή χρηματιστήρια, με τις ευρωαγορές να εμφανίζουν δυναμική άνοδο μετά τις θετικές ανακοινώσεις και προβλέψεις για τη μελλοντική κερδοφορία από Amazon και Microsoft στις ΗΠΑ και Ericsson στην Ευρώπη.

Εντονα ανοδικές τάσεις εμφανίζει η αγορά της Φρανκφούρτης, αλλά και το σύνολο του κλάδου αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της DaimlerChrysler να μην υποστηρίξει την οικονομική διάσωση της Mitsubishi Motors.

Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκε 9,1%, με τη μεγαλύτερη άνοδο διετίας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών παρουσιάζει τα περισσότερα κέρδη από τους επιμέρους δείκτες του Stoxx 600.

Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης εκτινάσσεται 1,59% στις 4.123 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,49% στις 4.594 μονάδες και ο CAC 1,03% στις 3.824 μονάδες.

Καθώς αρκετές εταιρίες ανακοινώνουν κέρδη που όχι μόνο ανταποκρίνονται αλλά και ξεπερνούν τις προβλέψεις, πολλοί αναλυτές διακρίνουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τις μετοχές.

Για τη Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικές τάσεις. Η αναμονή της ομιλίας του διοικητή της Fed είχε ασκήσει πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά καθώς ο Alan Greenspan απομάκρυνε τους φόβους άμεσης αύξησης των επιτοκίων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο επιχειρηματικό μέτωπο, που μέχρι στιγμής δίνει καλές ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται σήμερα από τις ΗΠΑ η ανακοίνωση παραγγελιών διαρκών αγαθών του Μαρτίου. Οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι ο εν λόγω δείκτης ενισχύθηκε τον Μάρτιο 0,7%, με κέρδη στους πέντε από τους τελευταίους επτά μήνες, αλλά αισθητά χαμηλότερα από την αύξηση 2,5% της προηγούμενης μέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v