Η DaimlerChrysler δεν θα διασώσει τη Mitsubishi

Η DaimlerChrysler ακύρωσε το σχέδιο διάσωσης της θυγατρικής της Mitsubishi Motors, που εκτιμάται ότι θα της κόστιζε περί τα 6,4 δισ. δολ. Το δ.σ. ”αποφάσισε να μην συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται στην Mitsubishi Motors και να άρει κάθε περαιτέρω οικονομική υποστήριξη.”

Η DaimlerChrysler δεν θα διασώσει τη Mitsubishi
Η DaimlerChrysler ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το σχέδιο διάσωσης της θυγατρικής της Mitsubishi Motors, που εκτιμάται ότι θα κόστιζε στην πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο περί τα 6,4 δισ. δολ.

Το διοικητικό συμβούλιο ”αποφάσισε να μην συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται στην Mitsubishi Motors και να άρει κάθε περαιτέρω οικονομική υποστήριξη,” ανακοίνωσε ο όμιλος που εδρεύει στη Γερμανία.

Η απρόσμενη απόσυρση της Daimler αφήνει την Mitsubishi Motors χωρίς κεφάλαια για την μείωση των χρεών της που ανέρχονται στα 1,1 τρισ. γεν και για τον σχεδιασμό νέων μοντέλων. Ο ιαπωνικός όμιλος κατέθεσε στο περσινό οικονομικό έτος ζημίες που εκτιμώνται στα 72 δισ. γεν.

Ο πρόεδρος της DaimlerChrysler, Juergen Schrempp, που επιχειρεί επίσης να αντιστρέψει η ζημιογόνο πορεία της αμερικανικής Chrysler, δεν απέκλεισε αποκοπή από την Mitsubishi Motors που ανήκει στην Daimler κατά 37%, όταν αντιμετώπισε τις επικρίσεις των μετόχων στη γενική συνέλευση της 7ης Απριλίου.

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο γερμανικός όμιλος έχει αρκετά προβλήματα με την Daimler στην Ευρώπη και την Chrysler στις ΗΠΑ και ”το να ρίχνει κεφάλαια στην Mitsubishi Motors που είναι μια ζωντανή καταστροφή, δεν είναι λύση” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά διαχειριστής της Loomis Sayles στο πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v