Volvo: Τετραπλασιασμός κερδών στο α’ τρίμηνο

Τα κέρδη της Volvo, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων, τετραπλασιάστηκαν στο α’ τρίμηνο, καθώς η ζήτηση από τη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε αισθητά και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν από την εφ άπαξ πρόσοδο της επανεκτίμησης της Scania.

Volvo: Τετραπλασιασμός κερδών στο α’ τρίμηνο
Τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη της Volvo, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων, στο α’ τρίμηνο, καθώς η ζήτηση από τη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε αισθητά και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν από την εφ άπαξ πρόσοδο της επανεκτίμησης της Scania.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στις 2,25 δισ. κορόνες ή 5,4 κορόνες ανά μετοχή έναντι 506 εκατ. κορόνων ή 1,21 κορόνες ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που περίμεναν 1,88 δισ. κορόνες. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 11% στις 45,5 δισ. κορόνες από 40,9 δισ. κορόνες.

Η σουηδική Volvo έχει προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών και εισήγαγε τρία νέα μοντέλα μεγάλων φορτηγών για να αντιμετωπίσει την πτώση της ζήτησης στην Ευρώπη και Βόρειο Αμερική.

Επιπλέον, η επιτάχυνση στην διεθνή οικονομική δραστηριότητα έχει προκαλέσει βελτίωση στις περισσότερες αγορές της εταιρίας. Η εντονότερη αύξηση της ζήτησης παρατηρήθηκε στηναγορά της Βορείου Αμερικής.

Η Volvo εξασφάλισε επίσης εφ άπαξ κέρδη 697 εκατ. κορόνων από την επανεκτίμηση των μετοχών της Scania, την οποία σκοπεύει να αποεπενδύσει για να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποποιηθεί του μεριδίου της στην ανταγωνιστική βιομηχανία φορτηγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v