Υποβάθμιση της γερμανικής ανάπτυξης 2004 στο 1,5%

Τα έξι κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας προχώρησαν σε υποβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάκαμψη της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης κατά τη φετινή χρονιά στο 1,5% από 1,7% στην προηγούμενη εκτίμηση, κυρίως λόγω της ανεργίας.

Υποβάθμιση της γερμανικής ανάπτυξης 2004 στο 1,5%
Τα έξι κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας προχώρησαν σε υποβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάκαμψη της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης στο 1,5% καθώς η υψηλή ανεργία αποτρέπει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Στην προηγούμενη πρόβλεψη, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβριο, οι ”έξι” προέβλεπαν διεύρυνση 1,7% στο 2004. Στο 2003 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Στην εξαμηνιαία έκθεση που συντάσσουν τα ινστιτούτα και επί της οποίας στηρίζεται η γερμανική κυβέρνηση για να συντάξει τις δικές της προβλέψεις, αναφέρεται ότι ”η ιδιωτική κατανάλωση συνεχίζει να μην μπορεί να καθοδηγήσει την ανάπτυξη, καθώς ο κόσμος ανησυχεί για την πορεία των εισοδημάτων του.”

Η ανάπτυξη, προσθέτει η έκθεση, είναι πολύ αδύναμη για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να ελαφρώσει τα δημοσιονομικά βάρη της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v