ΒΡ:Προς ΙΡΟ μονάδας πετροχημικών –αύξηση κερδών

Αύξηση κερδών 14% παρουσίασε στο α’ τρίμηνο η ΒΡ, ανακοινώνοντας παράλληλα το σχέδιο πώλησης της μισής τουλάχιστον επιχείρησης πετροχημικών προϊόντων, πιθανόν με έκδοση μετοχών και εισαγωγή στο χρηματιστήριο, στο β’ εξάμηνο του 2005.

ΒΡ:Προς ΙΡΟ μονάδας πετροχημικών –αύξηση κερδών
Αύξηση κερδών 14% παρουσίασε στο α’ τρίμηνο η ΒΡ, ανακοινώνοντας παράλληλα το σχέδιο πώλησης της μισής τουλάχιστον επιχείρησης πετροχημικών προϊόντων, πιθανόν με έκδοση μετοχών στο β’ εξάμηνο του 2005.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ευρώπης αυξήθηκαν στα 4,82 δισ. δολ., ενισχυμένα από την πώληση περιουσιακού στοιχείου του ομίλου και την εκτίναξη της παραγωγής στην ρωσική κοινοπραξία. Τα pro forma κέρδη αυξήθηκαν στα 4,72 δισ. δολ. από 4,05 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές περίμεναν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, κέρδη 4,4 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου John Browne, ο όμιλος σχεδιάζει την ενοποίηση των επιχειρήσεων ολεφίνης και παραγώγων προϊόντων στην μονάδα πετροχημικών και την πώληση της μονάδας ”εν ευθέτω χρόνω.”

Οι μετοχές της ΒΡ έχουν ενισχυθεί 7,7% στη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με άνοδο 4,9% της Exxon Mobil και πτώση 6,8% της Shell, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην αγορά ανακοινώνοντας λάθος στην καταγραφή των αποθεμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v