Πτώση στις ευρωαγορές, εξαίρεση ο κλάδος ενέργειας

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να αποσαφηνιστούν οι προοπτικές για τα αμερικανικά επιτόκια. Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και επικεντρώνεται κυρίως στον ενεργειακό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της ΒΡ και την προοπτική αύξησης του στόχου τιμών πετρελαίου από τον OPEC.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να αποσαφηνιστούν οι προοπτικές για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η ανακοίνωση δυναμικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, χθες, επανέφερε στο προσκήνιο την προοπτική αύξησης των επιτοκίων ΗΠΑ σχετικά γρήγορα και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων που θα δώσουν περισσότερες ενδείξεις για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,10% στις 4.566 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,22% στις 4.116 μονάδες και ο CAC στο Παρίσιο 0,12% στις 3.780 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι επιλεκτικό και επικεντρώνεται κυρίως στον ενεργειακό κλάδο μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της ΒΡ, αλλά και την προοπτική αύξησης του στόχου τιμών πετρελαίου από τον OPEC.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει η Fiat, καθώς οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Rolls-Royce μετά την ανακοίνωση ότι συζητά με ιαπωνικές εταιρίες για την κατασκευή των κινητήρων του Boeing 7E7.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση των έξι κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας, όπου πιθανολογείται να υποβαθμιστεί η πρόβλεψη ανάπτυξης της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης στη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v