Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές και η εικόνα των χρηματιστηρίων όπως και των επιμέρους κλάδων είναι μικτή. Κέρδη για τις εταιρίες χημικών, βύθιση στον κλάδο πρώτων υλών, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ α’ τριμήνου.

Μικτή είναι η εικόνα των ευρωαγορών, με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να εμφανίζει ελαφρά ανοδικές τάσεις και την αγορά της Φρανκφούρτης να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,25% στις 4.535 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,28% στις 4.054 μονάδες και ο CAC 0,06% στις 3.720 μονάδες.

Κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης η νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν σημαντικές εξελίξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ με την ανακοίνωση του ΑΕΠ α’ τριμήνου, ενώ ορισμένοι κλάδοι υφίστανται έντονες πιέσεις μετά τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην κινεζική οικονομία.

Η απόφαση του Πεκίνου να χαλιναγωγήσει την κινεζική ανάπτυξη με μέτρα όπως η μείωση του δανεισμού προκάλεσε βύθιση στις τιμές χάλυβα, χαλκού και άλλων εμπορευμάτων και έντονες πιέσεις στις μετοχές εταιριών πρώτων υλών.

Ο επιμέρους κλάδος πρώτων υλών είναι ο κλάδος με τη χειρότερη εμφάνιση στον δείκτη Dow Jones Stoxx 600 κατά τη φετινή χρονιά, εξαιτίας ακριβώς της ανησυχίας ότι η εκτίναξη της ζήτησης από την Κίνα δεν θα διατηρηθεί για πολύ.

Προς την αντίθετη κατεύθυνση κινείται στις ευρωαγορές ο κλάδος χημικών προϊόντων, μετά τα ευοίωνα αποτελέσματα της Bayer και της BASF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v