Αύξηση κερδών 17% για την BASF στο α’ τρίμηνο

Αναρρίχηση κερδών 17% ανακοίνωσε η ισχυρότερη εταιρία χημικών προϊόντων στον κόσμο, η BASF, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για αγροτικά χημικά προϊόντα αλλά και τα έσοδα από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αύξηση κερδών 17% για την BASF στο α’ τρίμηνο
Αναρρίχηση κερδών 17% ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η ισχυρότερη εταιρία χημικών προϊόντων στον κόσμο, η BASF, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για αγροτικά χημικά προϊόντα αλλά και τα έσοδα από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 515 εκατ. ευρώ ή 93 σεντς ανά μετοχή έναντι 442 εκατ. ευρώ ή 78 σεντς ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg, που περίμεναν κέρδη της τάξηςτ ων 430 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου βελτιώθηκαν 2,5% στα 9,05 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Juergen Hambrecht επανέλαβε την πρόβλεψη για βελτίωση των λειτουργικών κερδών και αύξηση πωλήσεων στη φετινή χρονιά.

Τα αποτελέσματα της BASF είναι μια ακόμη ένδειξη για την ανάκαμψη της βιομηχανίας χημικών, που ευνοείται από την αύξηση της ζήτησης πελατών όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες ηλεκτρονικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v