Ο Buffett ”κατά” του δολαρίου και της Wall

Ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett αυξάνει τις αντίθετες στο αμερικανικό δολάριο θέσεις του και ψάχνει για εξαγορές, καθώς δεν διακρίνει ευκαιρίες στις αμερικανικές μετοχές ώστε να χρησιμοποιήσει στη Wall Street το ρευστό των 36 δισ. δολ. της Berkshire Hathaway.

Ο Buffett ”κατά” του δολαρίου και της Wall
Ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett συνεχίζει να λαμβάνει θέσεις ”αντίθετες” του αμερικανικού δολαρίου, ενώ αναζητεί ευκαιρίες εξαγορών, διότι δεν διακρίνει ευκαιρίες στις αμερικανικές μετοχές και θέλει να ”αναπτύξει γρήγορα” το ρευστό της Berkshire Hathaway, που ανέρχεται στα 36 δισ. δολ.

Ο πρόεδρος της Berkshire δήλωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου στην Ομάχα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ίσως συντηρεί πολύ χαμηλά τα επιτόκια, ενώ το εμπορικό έλλειμμα διογκώνεται, προκαλώντας πλήγματα στο δολάριο, μολονότι η αμερικανική οικονομία διευρύνεται.

Ο Warren Buffett τόνισε ότι έχει αυξήσει τις επενδύσεις του σε ξένα νομίσματα ”περισσότερο από λίγο” φέτος, από τα 12 δισ. δολ. που είχε τοποθετήσει στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε ότι πιστεύει πως ”μέσα στο χρόνο το δολάριο θα χάσει αξία έναντι άλλων σημαντικών ισοτιμιών” και ζήτησε από τους επενδυτές να κάνουν ”υπομονή”, αφού η Berkshire αναζητεί εξαγορές και άλλες μεθόδους για να χρησιμοποιήσει το ρευστό της, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν προσφέρει πλέον ”ευκαιρίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v