Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις της Wall Street και της Ασίας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων σε δύο κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις της Wall Street και των ασιατικών αγορών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η προοπτική αύξησης των επιτοκίων σε δύο κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, επισκιάζουν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα στους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,06% στις 4.517 μονάδες. Ο DAX υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 4.000 μονάδων, στις 3.973 μονάδες, με απώλειες 0,87%. Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,38%.

Οι ευρωαγορές αντλούν κατεύθυνση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που υποχώρησε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τεχνολογικών εταιριών και την ανακοίνωση επιτάχυνσης του πληθωρισμού, που ενισχύει την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραπεζικός κλάδος μετά τα αποτελέσματα της Deutsche Bank και της Credit Suisse. Η μετοχή της Deutsche Bank κινείται χαμηλότερα λόγω των ευρύτερων πιέσεων στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και της ανακοίνωσης αύξησης του λειτουργικού κόστους κατά 2% περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v