Deutsche Bank: Ρεκόρ τριετίας στα κέρδη α΄τριμήνου

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη τριών ετών και πλέον παρουσίασε η Deutsche Bank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης, καθώς τα κέρδη από τις συναλλαγές ομολόγων και η ανάκαμψη των μετοχών ώθησαν υψηλότερα τα έσοδα από το investment banking.

Deutsche Bank: Ρεκόρ τριετίας στα κέρδη α΄τριμήνου
Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη τριών ετών και πλέον παρουσίασε η Deutsche Bank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης βάσει ενεργητικού, καθώς τα κέρδη από τις συναλλαγές ομολόγων και η ανάκαμψη των μετοχών ώθησαν υψηλότερα τα έσοδα από το investment banking.

Τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 941 εκατ. ευρώ ή 1,67 ευρώ ανά μετοχή, μετά από ζημίες της τάξης των 219 εκατ. ευρώ ή 37 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι, όπως ανακοίνωσε ο οίκος που εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 23% στα 6,15 δισ. ευρώ.

Η κερδοφορία ήταν καλύτερη από τα 861 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές βάσει έρευνας του Bloomberg. Τα έσοδα από τις συναλλαγές χρεογράφων αυξήθηκαν 14% στα 2,04 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τις προμήθειες αυξήθηκαν 4% στα 2,4 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Josef Ackermann, που έχει μειώσει το προσωπικό κατά το ένα τρίτο και πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας πάνω από 14 δισ. δολ. για να βελτιώσει την κερδοφορία, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι ”σε καλό δρόμο” για να επιτύχει τους φετινούς στόχους μετοχικής απόδοσης.

H Deutsche Bank ανακοίνωσε πάντως αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 2% στα 4,5 δισ. ευρώ, περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές (4,1 δισ. ευρώ), γεγονός που απογοήτευσε την αγορά και οδήγησε σε απώλειες τη μετοχή της εταιρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v