”Σήματα” σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Μετά το πρόσφατο ”σερί” πτώσης, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν τάσεις ανάκαμψης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας στήριξη από τις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας και δη τα πολύ καλά αποτελέσματα της UBS.

Μετά το πρόσφατο ”σερί” πτώσης, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν τάσεις ανάκαμψης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας στήριξη από τις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα, που αναμένεται να προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας, ενισχύεται 0,65% στις 4.518 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,24% στις 4.017 μονάδες και ο CAC με άνοδο 0,11% στις 3.709 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της UBS, ενώ θετικά επιδρά στον κλάδο ασφαλειών η ευνοϊκή δικαστική απόφαση για τις αποζημιώσεις που οφείλει η Swiss Reinsurance σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στις ΗΠΑ το 2001.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Clariant, που ανακοίνωσε κέρδη α’ τριμήνου καλύτερα από τις προβλέψεις (72 εκατ. ελβ. φράγκα έναντι ζημιών 8 εκατ. φράγκων πέρυσι), καθώς και η BMW, που ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 11% στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Pernod Ricard ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ποτών στο α’ τρίμηνο υποχώρησαν κατά 1,9%, αλλά επανέλαβε ότι περιμένει θετική πορεία στη συνέχεια του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v