Η προσμονή της Fed περιόρισε τα κέρδη στη Wall

Κέρδη κατέγραψε η αμερικανική αγορά, ύστερα από μια εβδομάδα σχεδόν πτωτικής πορείας, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια την Τρίτη. Άνοδος και σε Φρανκφούρτη-Παρίσι.

Κέρδη κατέγραψε η αμερικανική αγορά, ύστερα από μια εβδομάδα σχεδόν πτωτικής πορείας, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια την Τρίτη.

Άνοδος και σε Φρανκφούρτη-Παρίσι, κλειστή παρέμεινε η αγορά του Λονδίνου λόγω εθνικής αργίας.

Ειδικότερα, τον τεχνολογικό κλάδο ενίσχυσε έκθεση της European Semiconductor Industry Association, η οποία αναφέρει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις επεξεργαστών αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 32,3%, κάνοντας λόγο μάλιστα και για περαιτέρω ενδυνάμωση του τεχνολογικού κλάδου.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες εκτινάχθηκαν κατά 1,5% το Μάρτιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%. Οριακή υποχώρηση στο 62,4 από το 62,5 του Μαρτίου σημείωσε ο δείκτης ISM, που καταγράφει τις τάσεις στη μεταποίηση.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια την Τρίτη, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, αναμένονται οποιεσδήποτε ενδείξεις για αλλαγές στη διατύπωση της Fed.

Η Cisco Systems σημείωσε άνοδο περί το 1%, κέρδη 3% κατέγραψε η JDS Uniphase, ενώ και η Microsoft κινήθηκε υψηλότερα.

Κατά 6% ενισχύθηκε η μετοχή της Adobe Systems, καθώς η εταιρία πληροφορικής αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του τριμήνου.

Υψηλότερα περί το 2% κινήθηκε και η Boeing, ύστερα από την ανακοίνωσή της για αύξηση του μερίσματος κατά 18%, καθώς και την επαναπροώθηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 0,50% στα 6,07 δολάρια, ο ΟΤΕ υποχώρησε 0,70% στα 7,10 δολάρια, ενώ και η 3Ε σημείωσε πτώση 0,62% στα 27,20 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,86% στις 10314,00 μονάδες, κέρδη 0,97% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1938,72 μονάδες, ενώ ο S&P κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,93% στις 1117,56 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,56% στις 4007,65 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,85% έκλεισε ο CAC 40 στις 3705,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v