Ψύχραιμη αντίδραση της Wall στα στοιχεία για ΑΕΠ

Με ψυχραιμία υποδέχεται η αμερικανική αγορά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ του α΄ τριμήνου, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές. Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Με ψυχραιμία υποδέχεται η αμερικανική αγορά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ του α΄ τριμήνου, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές.

0Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι αρχικές μετρήσεις για το ΑΕΠ του α΄ τριμήνου, έδειξαν αύξηση με ρυθμό της τάξης του 4,2%, από το 4,1% του προηγουμένου τριμήνου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 5%.

Αντίθετα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 18.000, στις 338.000, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 10.000.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της πετρελαϊκής ExxonMobil, διαμορφούμενα στα 5,44 δισ. δολάρια ή 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 78 σεντς ανά μετοχή.

Υποχώρηση κερδών ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler, μικρότερη ωστόσο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, έντονη φημολογία επικρατεί για το ενδεχόμενο παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Juergen Schrempp.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10354,19 μονάδες με άνοδο 0,11%, κέρδη 0,03% καταγράφει ο Nasdaq στις 1990,07 μονάδες, ενώ περί το 0,18% ενισχύεται ο S&P στις 1124,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v