Συσσώρευση δυνάμεων στη Wall (update)

Τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων αφομοιώνει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εκφράζουν εκ νέου ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, μετά και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις κατοικίες. Κέρδη στην Ευρώπη πλην Παρισιού.

Τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων αφομοιώνει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εκφράζουν εκ νέου ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, μετά και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις κατοικίες.

Κέρδη στην Ευρώπη πλην Παρισιού.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Μάρτιο εκτινάχθηκαν κατά 8,9%, στα 1,228 εκατ., ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στα 1,168 εκατ. από τα 1,163 εκατ. του Φεβρουαρίου.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο φαρμακευτικός κλάδος, καθώς η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Synthelabo συμφώνησε να εξαγοράσει την επίσης γαλλική ανταγωνιστική Aventis, έναντι του ποσού των 64 δισ. δολαρίων, δίνοντας έτσι τέλος στην εδώ και τρεις μήνες πολιορκία της τελευταίας.

Από την εν λόγω συμφωνία θα προκύψει ο τρίτος μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος παγκοσμίως.

Επιπλέον, η επίσης φαρμακευτική OSI Pharmaceuticals εκτινάχθηκε κατά 115% στον Nasdaq, ύστερα από τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε στις αρμοδιες φαρμακευτικές αρχές για την εξέλιξη των δοκιμών του φαρμάκου Tarceva.

Ανοδικές τάσεις ακολουθεί η Boeing, ύστερα από την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας με την All Nippon Airways, προκειμένου για την κατασκευή και παράδοση 50 αεροσκαφών τύπου 7Ε7, που εκτιμάται στα 6 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,04% στις 10477,53 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,03% στις 2049,18 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται χαμηλότερα κατά 0,02% στις 1140,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v