Αρωγός νέας ανόδου στο Nasdaq η Microsoft

Τα αποτέλεσματα της Microsoft κυρίως οδηγούν εκ νέου σε ανοδική πορεία την τεχνολογική αγορά, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει ο Dow Jones μετά τα χθεσινά υψηλά κέρδη. Αντίστοιχα θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Τα αποτέλεσματα της Microsoft κυρίως οδηγούν εκ νέου σε ανοδική πορεία την τεχνολογική αγορά, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει ο Dow Jones μετά τα χθεσινά υψηλά κέρδη.

Αντίστοιχα θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου, εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι 29 που ανέμεναν οι αναλυτές της First Call.

Η μετοχή της ενισχύεται ήδη κατά 4%.

Εξάλλου, στήριξη προσδίδει στον τεχνολογικό κλάδο και η Ericsson, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων α΄ τριμήνου και της αύξησης των παραγγελιών κατά 22%.

Η Xerox ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 224 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών πέρυσι, με τη μετοχή της να ενισχύεται σημαντικά.

Κέρδη ανακοίνωσε και η International Paper, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως λόγω των υψηλών πωλήσεων και της βελτίωσης που παρατηρήθηκε στην παραγωγικότητα.

Η μακροοικονομική είδηση της ημέρα έχει να κάνει με τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που εκτινάχθηκαν το Μάρτιο κατά 3,4% έναντι εκτιμήσεων για 0,7%.

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,16% στις 10444,38 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,61% στις 2045,40 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,06% στις 1140,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v