Αρνητικό το κλίμα μετά τον Γκρίνσπαν στη Wall

Η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης σχετικά με μελλοντική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, απογοητεύει την αμερικανική αγορά, οδηγώντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε απώλειες. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης σχετικά με μελλοντική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, απογοητεύει την αμερικανική αγορά, οδηγώντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε απώλειες.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου αναφέρθηκε στον τραπεζικό κλάδο, τονίζοντας ιδιαίτερα την ”ισχυρή θέση” στην οποία βρίσκεται.

Οι δηλώσεις του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας απογοήτευσαν τους επενδυτές, καθώς δεν έγινε καμία αναφορά στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά ούτε και σε χρονικό προσδιορισμό μιας μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων.

Η General Motors ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας για το α΄ τρίμηνο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για υποχώρηση των μεγεθών, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2004, με τη μετοχή της να ενισχύεται 4,5%.

Υψηλότερα κινείται και η EMC Corp., καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας πληροφορικής και αποθήκευσης δεδομένων, σε buy από neutral.

Σε hold από sell αναβάθμισε και η Citigroup Smith Barney την Amazon.com. Η φαρμακευτική Pfizer ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, που υπερέβησαν κατά 1 σεντς τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Ωστόσο, η μετοχή της υποχωρεί 1%.

Στα κέρδη επέστρεψε και η Lucent Technologies σε σχέση με τις ζημίες της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν 9%, υπερβαίνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις. Η μετοχή της υποχωρεί 8%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10408,03 μονάδες υποχωρώντας 0,28%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,79% στις 2004,37 μονάδες και ο S&P καταγράφει απώλειες 0,56% στις 1129,43 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,50% στις 4569,0 μονάδες, με κέρδη 0,90% έκλεισε ο DAX στις 4061,13 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,80% στις 3773,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v