Pfizer:Πτώση κερδών 50% λόγους κόστους εξαγορών

Υποχώρησαν 50% τα κέρδη α΄τριμήνου της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, της Pfizer, εξαιτίας του κόστους εξαγοράς των Pharmacia και Esperion Therapeutics. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 47% στα 12,5 δισ. δολ. από 8,51 δισ. δολ.

Pfizer:Πτώση κερδών 50% λόγους κόστους εξαγορών
Υποχώρησαν 50% τα κέρδη α΄τριμήνου της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, της Pfizer, εξαιτίας του κόστους εξαγοράς των Pharmacia και Esperion Therapeutics, ενώ οι πωλήσεις του κορυφαίου φαρμάκου Lipitor αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,33 δισ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή έναντι 4,67 δισ. δολ. ή 76 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 47% στα 12,5 δισ. δολ. από 8,51 δισ. δολ.

Οι πωλήσεις του Lipitor για την καταπολέμηση της χοληστερίνης αυξήθηκαν 19%, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Henry McKinnell προωθεί προσφοράς και για φάρμακο καταπολέμησης της ανικανότητας Viagra για να αυξήσει τις πωλήσεις.

Τα κέρδη ανά μετοχή πλην του εφ άπαξ κόστους διαμορφώθηκαν στα 52 σεντς, σε σχέση με 51 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v