Νευρικό παραμένει το κλίμα στη Wall (update)

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς η νέα ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν δεν κατορθώνει να καθησυχάσει τους επενδυτές όσον αφορά στις μελλοντικές προθέσεις της Fed για τα επιτόκια. Άνοδος 21% της Motorola στον Nasdaq, απώλειες στην Ευρώπη.

Πτωτική τροχιά διαγράφει η αμερικανική αγορά για δεύτερη ημέρα, καθώς η νέα ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν δεν κατορθώνει να καθησυχάσει τους επενδυτές όσον αφορά στις μελλοντικές προθέσεις της Fed για τα επιτόκια.

Απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων του Κογκρέσου, τόνισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν είναι τόσο ισχυρές ώστε να μελετά άμεσα την αύξηση των επιτοκίων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απειλή του αποπληθωρισμού πλέον δεν υφίσταται.

Εξάλλου, λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης αναμένονται και τα στοιχεία της Μπεζ Βίβλου της Fed.

Χθες ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στην ομιλία του δεν έκανε κάποια νύξη για το χρονικό προσδιορισμό αύξησης των επιτοκίων, αρκούμενος ωστόσο να δηλώσει ότι ”ο τραπεζικός κλάδος είναι έτοιμος ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μιας αύξησης των επιτοκίων”, με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράψει υψηλές απώλειες.

Η Motorola από την πλευρά ανακοίνωσε τριπλασιασμό κερδών για το α΄ τρίμηνο, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις της και για το σύνολο του έτους. Η μετοχή της εκτινάχθηκε κατά 21%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10284,62 μονάδες με απώλειες 0,27%, πτώση 0,02% καταγράφει ο Nasdaq στις 1978,30 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει άνοδο 0,06% στις 1118,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v