Η Γερμανία μελετά πλήρη απελευθέρωση ωραρίων

Ο υπουργός Οικονομίας και Εργασίας της Γερμανίας Wolfgang Clement σκοπεύει να καταργήσει τα ωράρια των καταστημάτων στο πλαίσιο ευρύτερης μεταρρύθμισης με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, αναφέρει η εφημερίδα Bild Zeitung.

Η Γερμανία μελετά πλήρη απελευθέρωση ωραρίων
Ο υπουργός Οικονομίας και Εργασίας της Γερμανίας Wolfgang Clement σκοπεύει να καταργήσει τα ωράρια των καταστημάτων στο πλαίσιο ευρύτερης μεταρρύθμισης με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, αναφέρει η εφημερίδα Bild Zeitung χωρίς να παραθέτει καμία συγκεκριμένη πηγή.

Στην είδηση, που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέρεται ότι βάση του σχεδίου του Clement οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα έχουν το δικαίωμα να κρατούν τα καταστήματα ανοιχτά 24 ώρες κάθε ημέρα από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο, ενώ το ωράριο λειτουργίας τις Κυριακές θα καθορίζεται από την τοπική κυβέρνηση των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πάταξης της γραφειοκρατίας, που θα δημοσιοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, ο υπουργός Εργασίας θα περιλαμβάνει βαθιές τομές οι οποίες θα έχουν στόχο την διευκόλυνση της έκδοσης άδειας σύστασης νέας εταιρίας καθώς και της άδειας ανέγερσης οικοδομής.

Θα περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για την απλοποίηση της κατοχύρωσης συμβολαίων δημοσίων έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v