Σερ Άλαν: Ισχυρό το τραπεζικό σύστημα

Καμία νύξη δεν έκανε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τα επιτόκια, στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά οι ”ευαίσθητες” αγορές εξέλαβαν τις δηλώσεις ως ένδειξης επικείμενης αύξησης επιτοκίων.

Σερ Άλαν: Ισχυρό το τραπεζικό σύστημα
Καμία νύξη δεν έκανε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τα επιτόκια, στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του Κογκρέσου, σχολιάζοντας απλώς την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκονται οι τράπεζες.

Μολονότι ο κεντρικός τραπεζίτης ”δεν είπε κάτι καινούργιο”, όπως σχολιάζουν αναλυτές, τα σχόλιά του ήταν αρκετά για να προκαλέσουν αυτόματη βύθιση στα χρηματιστήρια και εκτίναξη στο δολάριο, γεγονός που καταδεικνύει την ευαισθητοποίηση των αγορών στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν το σημερινό, δεύτερο τμήμα της κρίσιμης ομιλίας Greenspan, προκειμένου να αποσαφηνιστούν καλύτερα οι θέσεις της Fed.

Ειδικότερα, ο Σερ Άλαν δήλωσε ότι το αμερικανικό σύστημα είναι ισχυρό και στην κατάλληλη θέση ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των υψηλότερων επιτοκίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Άλαν Γκρίνσπαν δεν έκανε καμία αναφορά στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, αλλά ούτε και σε ενδεχόμενη (ή μη) αύξηση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v