Ο Nasdaq έφερε την άνοδο στη Wall

Η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά εταιρικά κέρδη, κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τις όποιες ανησυχίες των επενδυτών για τα επιτόκια, οδηγώντας την Wall Street σε κέρδη. Σημαντική βοήθεια στον Nasdaq από τον τεχνολογικό κλάδο. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά εταιρικά κέρδη, κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τις όποιες ανησυχίες των επενδυτών για τα επιτόκια, οδηγώντας την Wall Street σε κέρδη. Σημαντική βοήθεια στον Nasdaq από τον τεχνολογικό κλάδο.

Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι αναλυτές φαίνεται ότι επέλεξαν να επικεντρωθούν στα θετικά στοιχεία της ομιλίας Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο αλλά και και στις εξίσου αισιόδοξες εταιρικές ανακοινώσεις.

Ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων του Κογκρέσου, τόνισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν είναι τόσο ισχυρές ώστε να μελετά άμεσα την αύξηση των επιτοκίων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απειλή του αποπληθωρισμού πλέον δεν υφίσταται.

Εξάλλου, θετικές ήταν και οι ενδείξεις που προέκυψαν από την Μπεζ Βίβλο, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στους περισσότερους βιομηχανικούς τομείς και περιοχές της χώρας.

Χθες ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στην ομιλία του δεν έκανε κάποια νύξη για το χρονικό προσδιορισμό αύξησης των επιτοκίων, αρκούμενος ωστόσο να δηλώσει ότι ”ο τραπεζικός κλάδος είναι έτοιμος ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μιας αύξησης των επιτοκίων”, με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράψει υψηλές απώλειες.

Η Motorola από την πλευρά ανακοίνωσε τριπλασιασμό κερδών για το α΄ τρίμηνο, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις της και για το σύνολο του έτους. Η μετοχή της εκτινάχθηκε κατά 18,5%.

Η Ford Motor ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στο α΄ τρίμηνο, αναβαθμίζοντας και τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους. Η μετοχή της ενιχύθηκε 9%.

Αντίθετα, κατά 2,5% υποχώρησε η JP Morgan, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Η Εθνική σημείωσε πτώση 2,36% στα 5,37 δολάρια, απώλειες 0,69% για τον ΟΤΕ στα 7,21 δολάρια, κέρδη 0,52% στα 27,04 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10317,27 μονάδες με κέρδη 0,03%, άνοδο 0,86% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1995,63 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε άνοδο 0,53% στις 1124,12 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 4539,9 μονάδες, πτώση 0,86% στις 4026,15 μονάδες σημείωσε ο DAX, ενώ ο CAC 40 υποχώρησε 0,80% στις 3743,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v