Η Sanofi κέρδισε την Aventis προς 53 δισ. ευρώ

Οι δύο μεγαλύτερες γαλλικές φαρμακοβιομηχανίες, η Aventis και η Sanofi-Synthelabo, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αφού η Sanofi αύξησε την προσφορά της κατά 15% και η γαλλική κυβέρνηση αποθάρρυνε την ανταγωνιστική προσφορά της ελβετικής Novartis.

Η Sanofi κέρδισε την Aventis προς 53 δισ. ευρώ
Οι δύο μεγαλύτερες γαλλικές φαρμακοβιομηχανίες, η Aventis και η Sanofi-Synthelabo, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αφού η Sanofi αύξησε την προσφορά της κατά 15% στα 53,5 δισ. ευρώ και η γαλλική κυβέρνηση αποθάρρυνε την ανταγωνιστική προσφορά της ελβετικής Novartis.

Η Sanofi υπερκέρασε την ισχυρότερη Novartis, αυξάνοντας την προσφορά σε ρευστό και μετοχές από τα 46,6 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά.

Η Sanofi θα ανταλλάξει πέντε μετοχές της και 120 ευρώ σε ρευστό για κάθε έξι μετοχές της Aventis, προσφορά που αποτιμά την Aventis στα 66,66 ευρώ ανά μετοχή, βάση της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Της νέας εταιρίας, που θα ονομάζεται Sanofi-Aventis, θα ηγηθεί ο Jean-Francois Dehecq, διευθύνων σύμβουλος της Sanofi.

Με την συνεργασία δημιουργείται η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, μετά την αμερικανική Pfizer και την βρετανική GlaxoSmithKline.

Αναλυτές δήλωναν στο πρακτορείο Bloomberg ότι πρόκειται για την ”καλύτερη δυνατή λύση για τους μετόχους της Aventis. Ισως όχι για τους μετόχους της Sanofi, γιατί είναι κάπως ακριβή. Αλλά πάντως σαφώς ο ηττημένος είναι η Novartis.”

Η ελβετική Novartis αποσύρθηκε όταν η γαλλική κυβέρνηση παρενέβη έντονα υπέρ της προσφοράς της Sanofi. Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο γαλλικών εταιριών ανεστάλη μέχρι το μεσημέρι στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v