Κρατά τα κέρδη ο Nasdaq, οριακά Dow-S&P

Ανοδική παραμένει η τροχιά του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Microsoft, ενώ η ευρύτερη αγορά καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, παραδιδόμενη για άλλη μια ημέρα στα σενάρια σχετικά με τα επιτόκια. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Ανοδική παραμένει η τροχιά του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Microsoft, ενώ η ευρύτερη αγορά καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, παραδιδόμενη για άλλη μια ημέρα στα σενάρια σχετικά με τα επιτόκια.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου, εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι 29 που ανέμεναν οι αναλυτές της First Call.

Η μετοχή της ενισχύεται ήδη κατά 3%.

Κατά 17% ενισχύεται και η εταιρία οπτικών ινών Corning, ύστερα από την ανακοίνωση αντίστοιχα θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Εξάλλου, στήριξη προσδίδει στον τεχνολογικό κλάδο και η Ericsson, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων α΄ τριμήνου και της αύξησης των παραγγελιών κατά 22%.

Η Xerox ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 224 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών πέρυσι, με τη μετοχή της να ενισχύεται σημαντικά.

Κέρδη ανακοίνωσε και η International Paper, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως λόγω των υψηλών πωλήσεων και της βελτίωσης που παρατηρήθηκε στην παραγωγικότητα.

Η μακροοικονομική είδηση της ημέρα έχει να κάνει με τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που εκτινάχθηκαν το Μάρτιο κατά 3,4% έναντι εκτιμήσεων για 0,7%.

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,09% στις 10451,09 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,48% στις 2042,76 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται χαμηλότερα κατά 0,11% στις 1138,76 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4570,0 μονάδες με απώλειες 0,04%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 1,10%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,68% στις 3811,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v