Παραγγελία 50 Boeing 7Ε7 από την All Nippon

Εχοντας εξασφαλίσει παραγγελία 50 αεροσκαφών σε συμβόλαιο που αποτιμάται στα 6 δισ. δολ. από την All Nippon, η Boeing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής του τζετ 7Ε7.

Παραγγελία 50 Boeing 7Ε7 από την All Nippon
Εχοντας εξασφαλίσει παραγγελία 6 δισ. δολ. για 50 αεροσκάφη από την All Nippon, η Boeing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής του τζετ 7Ε7.

Το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών, ενέκρινε την επίσημη έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης και κατασκευής του νέου αεροσκάφους που ονομάζεται ”Dreamliner”, μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας και ”το γενικότερο έντονο ενδιαφέρον” που εκτιμά ότι θα απολαμβάνει το 7Ε7.

Η παραγγελία των 50 τζετ είναι η μεγαλύτερη εμπορική παραγγελία νέου αεροσκάφους στην ιστορία της αμερικανικής Boeing.

Οι αναλυτές παρατηρούν ότι πρόκειται για μια ”καλή αρχή” για το νέο αεροπλάνο της εταιρίας, η οποία χάνει μερίδια αγοράς από την ανταγωνιστική Airbus, αλλά τονίζουν παράλληλα πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των υπολοίπων παραγγελιών.

Οι παραδόσεις των τζετ στην All Nippon θα αρχίσουν το 2008. Το σχεδιαζόμενο 7Ε7, το πρώτο νέο τζετ που κατασκευάζει η Boeing εδώ και 12 χρόνια, είναι ένα μοντέλο που υπόσχεται οικονομία καυσίμων 20% σε σχέση με τα υπάρχοντα αεροσκάφη αναλόγου μεγέθους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v