Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ”εμπνέει” τη Wall

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις μεταπωλήσεις κατοικιών, σε συνδυασμό με τα εξίσου ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, οδηγούν σε ανοδική πορεία την αμερικανική αγορά. Θετική αντιστροφή κλίματος στην Ευρώπη.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις μεταπωλήσεις κατοικιών, σε συνδυασμό με τα εξίσου ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, οδηγούν σε ανοδική πορεία την αμερικανική αγορά.

Θετική αντιστροφή κλίματος στην Ευρώπη.

Εξάλλου, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που σημείωσε άνοδο στο 92,3 τον Απρίλιο από το 88,3 του Μαρτίου. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στο 88,5.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών παρουσίασαν άνοδο 5,7% στα 6,48 εκατ. από τα 6,1 εκατ. το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στα 6,20 εκατ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ και αρκετοί υπουργοί Πετρελαίου σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισαν ότι το καρτέλ προσανατολίζεται στην αναβάθμιση των τιμών στόχων για το πετρέλαιο από το ισχύον εύρος των 22-28 δολαρίων το βαρέλι.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τόσο η χημική DuPont όσο και η τηλεπικοινωνιακή Verizon, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Κέρδη καταγράφει η βιοτεχνολογική ImClone, ύστερα από την ανακοίνωση επίσης θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10517,76 μονάδες με άνοδο 0,70%, ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2048,55 μονάδες με κέρδη 0,58%, ενώ και ο S&P καταγράφει κέρδη 0,78% στις 1144,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v