Οι εκρήξεις στη Συρία ”έκοψαν” τη φόρα της Wall

Περιόρισε τα κέρδη στο κλείσιμο η αμερικανική αγορά, καθώς η είδηση για εκρήξεις στη Συρία επανέφερε τις γεωπολιτικές ανησυχίες, με τον Nasdaq μάλιστα να διαμορφώνεται σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν τα προηγούμενα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο. Οριακές ήταν οι μεταβολές στην Ευρώπη.

Περιόρισε τα κέρδη στο κλείσιμο η αμερικανική αγορά, καθώς η είδηση για εκρήξεις στη Συρία επανέφερε τις γεωπολιτικές ανησυχίες, με τον Nasdaq μάλιστα να διαμορφώνεται σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν τα προηγούμενα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο.

Οριακές ήταν οι μεταβολές στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, τηλεοπτικά δίκτυα της Συρίας και του Ισραήλ μετέδωσαν ότι ”τρομοκρατική ομάδα” εξαπέλυσε επίθεση με πυροβολισμούς στην περιοχή της Δαμασκού όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες. Οι αναφορές των πρακορείων κάνουν λόγο για 15 τραυματίες και 1 νεκρό.

Νωρίτερα, την ανοδική πορεία της αμερικανικής αγοράς ενέτειναν και διατηρούσαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, και έκαναν λόγο για άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στο 92,3 τον Απρίλιο από το 88,3 του Μαρτίου. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στο 88,5.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών παρουσίασαν άνοδο 5,7% στα 6,48 εκατ. από τα 6,1 εκατ. το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στα 6,20 εκατ.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ και αρκετοί υπουργοί Πετρελαίου σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισαν ότι το καρτέλ προσανατολίζεται στην αναβάθμιση των τιμών στόχων για το πετρέλαιο από το ισχύον εύρος των 22-28 δολαρίων το βαρέλι.

Η ExxonMobil κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,5%, ενώ κέρδη κατέγραψαν οι Honeywell, Altria, Merck και IBM.

Άνοδο της τάξης του 1% σημείωσε η Lockheed Martin, καθώς τα κέρδη της αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να υπερβεί τις προσδοκίες της αγοράς.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τόσο η χημική DuPont όσο και η τηλεπικοινωνιακή Verizon, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, με τις μετοχές ωστόσο των δύο εταιριών να καταγράφουν πτωτική πορεία.

Υψηλότερα κινήθηκε η βιοτεχνολογική ImClone, ύστερα από την ανακοίνωση επίσης θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,99 δολάρια με άνοδο 4,17%, απώλειες 0,41% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 7,34 δολάρια ενώ πτώση 0,32% κατέγραψε και η 3Ε, στα 27,65 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10478,16 μονάδες με άνοδο 0,32%, ο Nasdaq υποχώρησε 0,21% στις 2032,53 μονάδες, ενώ και ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 1138,15 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 4575,7 μονάδες, κέρδη 0,20% σημείωσε ο DAX στις 4134,10 μονάδες, ενώ με απώλειες 0,09% έκλεισε ο CAC 40 στις 3782,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v