Το ναυάγιο Disney-Comcast ”πιέζει” τη Wall

Η εγκατάλειψη της προσπάθειας εξαγοράς της Disney από την Comcast, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο, οδηγούν χαμηλότερα την αμερικανική αγορά. Αντίστοιχα πτωτικές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη.

Η εγκατάλειψη της προσπάθειας εξαγοράς της Disney από την Comcast, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο, οδηγούν χαμηλότερα την αμερικανική αγορά.

Αντίστοιχα πτωτικές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Comcast, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς της Disney (ύψους 60 δισ. δολάριων). Η μετοχή της Disney υποχωρεί ήδη 2%, ενώ αντίθετα η Comcast ακολουθεί ανοδική πορεία.

Η Comcast ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα τριμήνου, καταγράφοντας κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών ύψους 13 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσει και η Boeing, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κερδών στα 44 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 42 πέρυσι.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει και η τηλεπικοινωνιακή Nortel Networks, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επαναναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα για τα έτη χρήσης 2001, 2002, 2003, καθώς και ότι θα καθυστερήσει να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,51% στις 10424,93 μονάδες, πτώση 0,57% σημειώνει ο Nasdaq στις 2020,30 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει απώλειες 0,46% στις 1132,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v