Unilever: Πτώση κερδών 19% λόγω μείωσης πωλήσεων

Η Unilever, ισχυρότερη στον κόσμο εταιρία απορρυπαντικών και τροφίμων, ανακοίνωσε μείωση κερδών της τάξης του 19% στο α’ τρίμηνο. Τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα.

Unilever: Πτώση κερδών 19% λόγω μείωσης πωλήσεων
Η Unilever, ισχυρότερη στον κόσμο εταιρία απορρυπαντικών και τροφίμων, ανακοίνωσε μείωση κερδών της τάξης του 19% στο α’ τρίμηνο.

Τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Ο όμιλος έχει εισέλθει στο τελευταίο έτος εφαρμογής του προγράμματος αύξησης των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 515 εκατ. ευρώ από 637 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στο Ρότερνταμ και το Λονδίνο.

Οι πωλήσεις στις κορυφαίες 400 μάρκες της εταιρίας αυξήθηκαν 1,3% ενώ οι αναλυτές βάση σφυγμομέτρησης του Bloomberg, περίμεναν αύξηση πωλήσεων 2,4%.

Οι πρόεδροι της εταιρίας, Antony Burgmans και Niall FitzGerald διανύουν το τελικό έτος του πενταετούς προγράμματος μείωσης των δαπανών και απαλλαγής του χαρτοφυλακίου του ομίλου από κάποιες μάρκες, ώστε να επικεντρωθούν σε κορυφαίες μάρκες, όπως τα παγωτά Magnum, οι σούπες Knorr και το σαπούνι Dove.

Οι επικεφαλής δεν επανέλαβαν στις αρχές του χρόνου την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν φέτος 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v