Ανοδος με το ενδιαφέρον στη Fed (update)

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, ύστερα από τις υψηλές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Ανοδικό το κλίμα και σε Παρίσι - Φρανκφούρτη.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, ύστερα από τις υψηλές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικό το κλίμα και σε Παρίσι - Φρανκφούρτη, κλειστή η αγορά του Λονδίνου.

Ειδικότερα, τον τεχνολογικό κλάδο ενισχύει έκθεση της European Semiconductor Industry Association, η οποία αναφέρει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις επεξεργαστών αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 32,3%, κάνοντας λόγο μάλιστα και για περαιτέρω ενδυνάμωση του τεχνολογικού κλάδου.

Εξάλλου, ο υπουργός Πετρελαίου των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχολίασε στους δημοσιογράφους ότι ο ΟΠΕΚ είναι πιθανό να αυξήσει το όριο παραγωγής, προκειμένου να περιορίσει την άνοδο των τιμών.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες εκτινάχθηκαν κατά 1,5% το Μάρτιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5%. Οριακή υποχώρηση στο 62,4 από το 62,5 του Μαρτίου σημείωσε ο δείκτης ISM, που καταγράφει τις τάσεις στη μεταποίηση.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια την Τρίτη, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, αναμένονται οποιεσδήποτε ενδείξεις για αλλαγές στη διατύπωση της Fed.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,86% στις 10313,15 μονάδες, κέρδη 1,56% καταγράφει ο Nasdaq στις 1950,10 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,84% στις 1116,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v