Μείωση απωλειών λόγω τεχνολογίας στις ευρωαγορές

Η δυναμική ανάκαμψη του κλάδου τεχνολογίας οδήγησε τις ευρωαγορές σε περιορισμό των απωλειών το μεσημέρι και προμηνύει ανάκαμψη του κλάδου Nasdaq στη Wall Street.

Η δυναμική ανάκαμψη του κλάδου τεχνολογίας οδηγεί τις ευρωαγορές σε περιορισμό των απωλειών το μεσημέρι και προμηνύει ανάκαμψη του κλάδου Nasdaq στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, που υποχωρούσε το πρωί 0,3%, κινείται το μεσημέρι με άνοδο 0,1% στις 2.710 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,13% στις 3.979 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC πέφτει 0,27% στις 3.664 μονάδες. Η λονδρέζικη αγορά παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Οι μετοχές εταιριών που σχετίζονται με την κατασκευή επεξεργαστών μνήμης, όπως η Infineon Technologies, η ASML και η Royal Philips Electronics, καταγράφουν κέρδη μετά τη δημοσίευση έκθεσης της διεθνούς τεχνολογικής ένωσης World Semiconductor Trade Statistics, όπου εκτιμάται ότι οι διεθνείς πωλήσεις επεξεργαστών αυξήθηκαν 32% κατά το α’ τρίμηνο του έτους.

Η έκθεση προβλέπεται να προσφέρει στήριξη και στις τεχνολογικές μετοχές του αμερικανικού δείκτη Nasdaq, που υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα 2%, με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες δύο ετών.

Τα futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τον τεχνολογικό δείκτη, όπως και τους υπόλοιπους βασικούς δείκτες της Wall, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δείκτη μεταποίησης που θα ανακοινωθεί το απόγευμα και θα προσφέρει ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed για τον καθορισμό των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Κανένας από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg δεν προβλέπει αύξηση των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, αλλά αρκετοί περιμένουν μεταβολή στις διατυπώσεις, που θα υποδείξει ότι πλησιάζει η ώρα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.



Για τον δείκτη δραστηριότητας μεταποίησης ISM που θα ανακοινωθεί σήμερα, οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι θα διαμορφωθεί στις 62,7 μονάδες τον Απρίλιο έναντι 62,5 τον Μάρτιο.

Σήμερα θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες Μαρτίου και οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 0,5% έναντι πτώσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v