Οριακή άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών της ευρωζώνης

Οι κλάδοι υπηρεσιών, που συνιστούν το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομίας της ευρωζώνης, εμφάνισαν βελτίωση για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς αυξήθηκε η προσφορά λογισμικών προϊόντων ενώ ανέκαμψε και ο τουριστικός κλάδος.

Οριακή άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών της ευρωζώνης
Οι κλάδοι υπηρεσιών, που συνιστούν το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομίας της ευρωζώνης, εμφάνισαν βελτίωση για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις λογισμικών προϊόντων ενώ ανέκαμψε και ο τουριστικός κλάδος.

Ο δείκτης που καταρτίζει για λογαριασμό του Reuters Group η NTC Research μετά από έρευνα σε 2.000 διευθυντές παραγγελιών του κλάδου, ενισχύθηκε στις 54,5 μονάδες τον Απρίλιο από 54,4 μονάδες τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση στις 55 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι εταιρίες που πωλούν υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις, όπως η SAP που είναι η ισχυρότερη εταιρίες διεθνώς στην κατασκευή λογισμικών επιχειρηματικής διαχείρισης, υποστηρίζονται από την αύξηση των εξαγωγών.

Ανάκαμψη εμφανίζει ο κλάδος τουριστικών εταιριών, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία και εταιρίες ταξιδίων.

Στους επιμέρους δείκτες που δημοσιοποιήθηκαν διακρίνουμε ότι ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 64,2 μον. που είναι το χαμηλότερο μέγεθος από τον Ιούνιο 2003, έναντι 66,1 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης επιχειρήσεων σε εκκρεμότητα υποχώρησε στις 50 μονάδες, που είναι το όριο ανάμεσα στην ανάπτυξη και την ύφεση και υποδεικνύει στασιμότητα. Ο δείκτης νέων επιχειρήσεων παρέμεινε στις 53,6 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v